Visszajelzések

 

 

 

 

 

 

Rólunk írták:

 

Etyekwood.com interjú és hozzászólások: katt ide

 

 

Visszajelzések tanfolyamokról, és az azt követő statiszta munkákról:

(Időrendben visszafelé - a legújabbak legfelül.)


Kedves Mónika és Lilla!

Nagyon nehéz olyan visszajelzést írni, amit valaki előttem már ne írt volna meg, így a tanfolyamról csak annyit: minden elhangzott szó, minden infó nagyon hasznos azoknak, akik eddig csak vágyakoztak a statiszta munkák után, de még saját tapasztalatuk nincs a forgatásokkal, castingokkal kapcsolatban.

 

Így inkább azoknak szeretnék pár sorral segíteni, akik olvassák ezeket a sorokat, és azon tanakodnak, hogy vajon tényleg érdemes-e egy ilyen tanfolyamra elmenni, vacilálnak, mint ahogy én tettem. :)

Annak idején bejött az osztályunkba egy filmes stáb, és gyerekszereplőket kerestek a Csutak és a szürke ló c. filmbe.
Ekkor szerettem volna először bekerülni valahogy a forgatásra, de nem úgy alakult.
Sem a szüleim nem támogattak, sem az életem nem arra haladt, így most, "vén fejjel" gondoltam, hogy most már önállóan elkezdem megvalósítani a régi álmaim, köztük azt is, hogy részt vegyek egy forgatáson.

Eleinte saját magam próbálkoztam.
Hirdetésekre jelentkeztem, ahol statisztákat, szereplőket toboroztak, de meg kellett tapasztalnom, hogy sehonnan nem hívtak dolgozni.
Mindenhol más a "trükk".
A 4-5 ezer forintos regisztrációs díj még olcsó tanulópénznek számít, vannak ügynökségek, ahol a százezres nagyságrendű "portfóliófotózástól" sem riadnak vissza.
Nem kevés pénzt fizettem ki mindenféle ügynökségnek, és amatőrként nem is feltételeztem, hogy átvernek.
Azt gondoltam, én vagyok a csúnya, vagy az ügyetlen.. nem is tudom.

A gyerekem osztálykirándulásán ismerkedtem meg egy hölggyel, akivel elkezdtünk a témáról beszélgetni.
Se nem volt nálam szebb, se nem volt fiatalabb, őt mégis hívták forgatásokra.
Egyszer elmentem vele egy castingra.
Reklámfilmhez keresték épp az én korosztályomat.
Hát, ami ott volt...!
Eleinte magamról kellett beszélni, aztán profilt kértek, kezet, körmöt, mosolyt, majd kaptam egy próbaszituációt.
Éreztem, hogy nagyon esetlen vagyok.
Hebegtem-habogtam, forgolódtam, totyogtam összevissza... nem is lepődtem meg, hogy nem hívtak vissza.

Na, de nem szaporítom a szót, a lényeg, hogy elkerültem a statiszta tanfolyamra.


Erős fenntartásaim voltak, mert már annyit fizettem különböző ügynökségeknél ilyen-olyan fotókra, tagdíjra, erre-arra, hogy már féltem, hogy ez is csak pénzkidobás lesz, de úgy voltam vele, ezt az esélyt még megadom magamnak.
(Köszönhetően elsősorban az itt olvasott visszajelzéseknek, és annak, hogy olyan valaki ajánlotta, akinek adok a szavára.)

És láss csodát!


Nem lettem szebb, sem fiatalabb, érdekes módon azóta mégis rengeteg statiszta munkám van.

Most már tudom, hogy nagyon rossz helyen kezdtem el keresgélni az elején.
Azok az ügynökségek, akik valóban szerveznek is szereplőket, statisztákat, nem is hirdetnek, sőt vannak olyan ügynökségek, akiket nem is lehet "csak úgy" megtalálni.

A tanfolyam végén megkapott ügynökséglistából csak az egyikkel találkoztam régebben, a többi (11) ügynökséget nem is ismertem!

Viszont épp ezek a szervezők hívnak castingra, forgatásra, akiket Mónika ajánlott - ahova régen jelentkeztem, még a tanfolyam előtt "érdekes módon" azóta sem hívtak..


A tanfolyam után elmentem a listán szereplő ügynökségek közül 10-hez, regisztráltam náluk, és vártam a lehetőségeket.
Volt, ahol azonnal az orrom alá dugtak egy lapot, hogy válasszam ki, melyiken tudok menni forgatni.. hihetetlen!
:)

Tapsolni rengeteget lehet menni, rajtam múlik, hogy melyik napokat tudom elvállalni, és melyiket nem.
A két vezető kereskedelmi tv szappanoperájába is azonnal hívtak szinte minden új statisztát.
Folyamatosan hívnak castingokra, és őszintén mondom: teljesen más úgy bemenni egy válogatásra, hogy tudom, mit kell tennem, hogy tisztában vagyok a fogalmakkal, a kérésekkel, nem arról beszélek, hogy mit dolgoztam, vagy épp hány gyerekem van, hanem a stáb számára valóban fontos infókat adom elő ha rólam kérdeznek, és nem toporgok, mint egy tojósgalamb, ha profilt, vagy fordulást kérnek.

 

A tanfolyam óta forgattam már televíziós vásárlásban, egy lengyel háztartási tisztítószer reklámban, ahol én voltam az egyik főszereplő, voltam sorozatokban statisztálni, járok rendszeresen tapsolni, és kaptam ígéretet egy tavasszal kezdődő kosztümös filmben való statisztálási lehetőségre is.. nem is tudom, mit mondhatnék?! :)

Aki vacilál, tanakodik, vívódik, hogy elmenjen-e a kurzusra, az ne tegye!

Minden perce hasznos, és az az ügynökséglista, amit kaptunk, már önmagában megéri a befektetést!
Bár itt kezdtem volna..!

 

Mónika, Lilla, Évi, Tamás! Nagyon köszönöm Nektek, és sok sikert kívánok a további kurzusokhoz, segítsetek még sok hozzám hasonló embernek elindulni a filmezés, statisztálás, reklámok világába!
Én nagyon köszönöm nektek!
:)

 

Egyik álmom megvalósult..., most jöhet a Bungee-jumping! ;)

T.Kriszta

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Szia Mónika, szia Zsolt!

Kértetek visszajelzést, hát írom is! :)
Kedden fejeztem be nálatok a felkészítést, és már aznap délután, illetve másnap délelőtt el is mentem regisztrálni az általatok megadott ügynökségek közül négyhez.

Csütörtökön már benn is ültem a Tv2 egyik stúdiójában egy vetélkedő közönségeként, ahova pénteken is mehettem.
Hétfőn is mehettem volna, de aznapra egy válogatásra (ahogy tőletek már megtanultam castingra :)) voltam behívva egy másik ügynökség által, és képzeljétek: ki is lettem választva!

Rögtön az első castingomon!

(Pedig Zsolt felkészített rá, hogy lehet, hogy 10-15 castingra is el kell mennem ahhoz, hogy valahol pont az én karakteremet keressék, erre tessék!)


Köszönöm-köszönöm Nektek a belém vetett fáradtságotokat!
Biztos vagyok benne, hogy nélkületek sem egy stúdióba nem jutottam volna be, sem egy castingon nem tudtam volna ilyen jól szerepelni. Egyébként láttam a többi jelentkezőt is, és annyira a fülemben csengtek a tanfolyamon elhangzottak, a begyakorolt dolgok, és szinte profinak éreztem magam a sok "utcáról jött" ember között. Én tudtam, hogy mire figyeljek, amikor azt kérték, hogy beszéljek egy babához (ami a valóságban csak egy párna volt) :))).

Úgy látszik, jó lehettem, mert megyek jövő szerdán forgatni! :)))

 

Mégegyszer köszönet MINDENÉRT!!!!

Zsóka

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kedves Moni!
 
Tegnap és tegnapelőtt voltunk (nejemmel együtt) nálatok a tanfolyamon.
Nagyon jól éreztük magunkat és rengeteg hasznos ismeretet kaptunk.
Bár nem tartozunk az ifjú nemzedékhez (bár a szívünk fiatal) a két
nap minden percét élveztük. Én speciel a helyzetgyakorlatokat nagyon
élveztem.
 
Tegnap, amikor még a tanfolyam után jó másfél órát dumcsiztunk,
említetted, hogy a kis csapat tartson össze. Már ez első lépések megtör-
téntek, Krisztiántól oda-vissza e-mail, Emese, Zsuzsi, Bea Facebook
jelölgetés.
 
Szóval kösz azt a két napot! (Munka vagy össze jön vagy nem, ha nem,
akkor is szuper volt, ha igen az már a bónusz!
 
Üdvözlettel:
Erdélyi László

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Sziasztok!
Én is nemrégiben végeztem el a kurzust, és igen sok hasznos dolgot tanultam ott. Mindenképpen megérte, már csak tapasztalatszerzés miatt.
Anyagilag is megtérült jócskán. A tanfolyamon ajánlották figyelmembe az Asterix filmet, hogy lehet rá jelentkezni. Igaz ugyan, hogy Komáromba kellett mennem, de ne várja senki, hogy a forgatást a háza elé vigyék. Szóval szerencsésen beválogattak, és nemrég ott voltam. Most már elmondhatom, hogy -a tanfolyamnak köszönhetően- én is részt vettem egy Gérard Depardieu filmben, ami nekem hihetetlenül nagy dolog! Még akkor is, ha csak egy statiszta voltam.
Anyagilag jócskán megfizették a munkánkat!
Úgyhogy már megérte a tanfolyam! :)
Köszönet a Mónikáéknak érte!
 
Ám ezzel még nincs vége, mert idő közben már beválasztottak egy másik filmbe is. Úgyhogy csak ajánlani tudom mindenkinek a tanfolyamot.
Köszönet nekik!
 
Ui: egy jó tanács mindenkinek, aki elvégezte a tanfolyamot. Ne várja senki, hogy beregisztrál 1 helyre, és majd az ölébe hullik a munka! A Mónikáék által javasolt helyeket érdemes felkeresni, és lehetőleg minél többet! Folyamatosan érdemes a netet is bújni. Menni kell a válogatások után, mert nem biztos, hogy az itt lesz a szomszédban! Minél több válogatáson veszünk részt, annál nagyobb az esélyünk, hogy felfedezzenek minket! :) :)
Üdv! Rics

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Sziasztok!                      

Én is a februári tanfolyamhoz szeretnék hozzászolni.  Jelentkezés előtt sokat gondolkodtam a kurzusról. De nem bántam meg, hogy jelentkeztem rá. Zsolt sok hasznos tanáccsal látott el minket castingokkal, ill. statisztálással kapcsolatban.

Nagyon jó hagulatban telt el a 2 nap, miközben sokat tanultunk a szituációs feladatokból.  Remélem sikerül még dolgozunk együtt! 

Köszönöm!!    

Krisztina

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Csatlakozom az előttem szólóhoz, Zsolt nem csak hasznos tanácsokkal látott el, aminek nagy hasznát vesszük, hanem remek hangulatot is teremtett; a tanfolyam egy élmény volt. Köszönet érte.
 
Imre

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Sziasztok!


2011.febr.08.-a megvan az oklevél és a hozzá járó tudás.. :-)


Arra gondoltam, hogy csatlakozom az előttem szólókhoz és én is mint a korábbi hallgatók elmondom véleményem erről a két napról. Én már közel 1 éve terveztem, hogy beiratkozok a statiszta felkészítő kurzusra de sajnos csak most jutott rá időm és lehetőségem, hogy valóra is váltsam a tervem.
Nem bántam meg!!!
Amikor ráleltem erre az oldalra az interneten még nem tudtam semmit egy statiszta esetleges feladatáról csak sejtéseim voltak (ami mint később kiderült igen hiányosak).
Elsők között volt amit megnéztem az is, hogy mi a „volt diákok” kommentjei/tapasztalatai a sulival kapcsolatban és nagyon szimpatikusnak találtam minden véleményt, bevallom ebből merítettem erőt ahhoz hogy én is bátran jelentkezzek, ezért picit hozzátok is írok kedves leendő hallgatók.
Nagyon jól éreztem magam hétfőn és kedden, Zsolt nagyon sok hasznos tanáccsal látott el minket amit mind a castingok során és mind a való életben fel tudunk használni, nem is gondoltam volna, hogy ennyi minden belefér 2 napba. :-)
Minden kedves ide látogatónak azt tanácsolom, hogy merjen jelentkezni a statiszta suliba, mert korrekt bánásmódban lesz része és ki tudja, lehet éppen az Ő karakterére van szükség..


Köszönök minden jó tanácsot, élmény volt! :-)


Renáta

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Szia Móni!

 

Először is, köszönöm a múlt hétvégét! Én személy szerint, nagyon jól éreztem magam, és (oldódás ide, vagy oda) szerintem a társaság többi tagja is.
Nagyon kíváncsi voltam erre a két napra, főleg (ezt említettem is szombaton) a rengeteg pozitív visszajelzés miatt, amit a honlapotokon (és máshol is) olvastam.
Nagyon jó volt látni és tapasztalni, hogy Ti tényleg olyan jó fejek vagytok, mint amilyennek a visszajelzésekben leírnak benneteket.
És egy sor olyan dolgot megtudtam a statisztálásról, és a castingról, amiről korábban nem is gondoltam volna, hogy fontosak lehetnek.
Legyen szó apróságokról, vagy evidenciákról. Tetszett továbbá, hogy sallangmentes volt, és nagyon emberközeli.
(ez utóbbit én nagyon fontosnak tartom, egy tréning, vagy kurzus esetében)
Összességében tehát, valóban hasznos és hiánypótló volt ez a két nap.
Még egyszer, köszönöm!
 
Üdv,
Tamás

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Sziasztok!

A június 26-27-i tanfolyamot fogom fényezni…….!
Mindenkinek őszintén ajánlom a tanfolyamon való részvételt, aki valaha is eljátszott annak gondolatával, hogy statisztaszerepet vállaljon. Itt az első percben kiderül, hogy ez is egy „szakma”, és ha nem vagy felkészítve, akkor az élesben érhetnek váratlan kérések és feladatok. A tanfolyamon ezeket a váratlanokat lehet elbénázni, hogy majd a válogatáson jól menjen. Zsolt oktatómesterünk pókerarccal figyelt, tanított, gyakoroltatott, megsúgott kulisszatitkokat……….jókat röhögtünk, de amit ott hallottunk és láttunk, arra mindig támaszkodni fogunk, ha válogatásra hívnak! Főleg, mert az oktatás hiteles, saját tapasztalatokra is épül! És egy akkora kincset érő címlistával a kezünkben köszönünk el, hogy tényleg csak rajtunk és a felmenőinken múlik, hogy lesz-e belőlünk „hálivúdi sztár”!
Amit hiányoltam, az a smink alaptechnika oktatása. Ha csak nálunk maradt ki, akkor oké, ha nem szokott lenni, akkor le kellene venni a honlapról.
Szóval, HA KELL EGY (JÓ) CSAPAT, AKKOR KEDVES ÉRDEKLŐDŐK, IDE GYERTEK!
Sziasztok: Rátkai Szilvia

 

(A sminkoktatás sajnos itt valóban kimaradt a női oktatók forgatáson való részvétele miatt. /Épp ezen a két napon forgattunk több promóciót, és reklámfilmet is, melyeken elengedhetetlen volt Mónikának, Lillának, és Rékának is jelen lenni, így amolyan vis major helyzet jött létre./ Ritkán jön ki épp így a lépés, elnézést kérünk érte ezúton is! A pótlás lehetősége adott, ezt e-mailben személyesen egyeztettük. - Tamás)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Gouranga Castteam!:)
 
A 2010. május 15-én indult tanfolyamhoz lenne egy-két szavam.
Odakint hiába tombolt az ítéletidő, ám odabent teljesen felhőtlenre
sikeredett a hangulat. Kedvemre volt mindhármotok közvetlensége,
nyíltsága. (Vonnák Mónika, Rabata Zsolt és Réka, a sminksenorita):)
Mindkét nap (Május 15 és 16.) bődületesen jól sikerült. Szinte
viszhangzottak a falak a nevetéstől. Hiába, a helyzetgyakorlatok
és a társaság színe-java megtette a hatását.:)A jóvoltotokból csak
ajánlani tudom a Statiszta-tanfolyamot, mivel fantasztikusan éreztem
magamat veletek egyetemben.
 
 
Szűcs István
Supernova:)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kedves Tamás!

 

Igencsak megkésve, de nem teljesen elfelejtve küldöm a fenti dátumon Vonnák Mónika és Karády Lilla által tartott statiszta képző tanfolyam jellemzését.

 

Mind Mónika, mind Lilla kedves empatikus egyéniség, akik természetes hangvétellel adták át nekünk azokat a praktikus tanácsokat, amik segítenek egy biztosabb eligazodást ebben a műfajban. A helyzetgyakorlatok hasznos gyorstalpaló önismereti tréninggel is felértek. Köszönet érte!:)

 

Bizony, egy egyszerű bemutatkozás is mennyire nem egyszerű- pláne, ha egy kamera is azonnal rögzíti! Jó párszor neki futottunk, mire sikerült!:)

A Casting ügynökségekben való eligazodás is nagy segítség.

 

A csapat tagok- akik 2 napig együtt "edzettek", biztos örömmel látják egymást viszont majd egy-egy közös forgatáson.

 

Örülök, hogy részt vettem ezen a képzésen,

 

Üdv. Mindenkinek!

 

Detty

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Sziasztok Mónika,Tamás,Marcell  !

 

Szeretném megosztani az élményeimet veletek,és mindenkivel,aki olvassa e levelet. Továbbá bíztatni azt,aki most gondolkodik azon,hogy elvégezze-e a Statisztafelkészítő tanfolyamot.

 

2009.Április 5-én végeztem a Stat.felkészítő tanfolyamot,mert úgy éreztem,hogy elengedhetetlen ahhoz. hogy szívvel,lélekkel tudjam csinálni,és megfeleljek az elvárásoknak.

 

Nagyon jó kis csapat jött össze. A kezdeti nehézségek  leküzdése után,elkezdtük a gyakorlatokat,melyek nagyon jó hangulatban,és vidáman teltek. A szituációs gyakorlatok szenzációsak voltak. Nagyon nagy élmény volt látni,hogy mi mindent ki tudtunk hozni magunkból.

Személy szerint Én nagyon sokat tanultam,és a munkáim során  értettem meg igazán amit a kurzuson tanultunk.

 

Nagyon köszönöm hogy részt vehettem. Köszönöm Tamás,Mónika,Marcell

 

Üdvözlettel   

Éva

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Tisztelt Statiszta iskola!

Az ápr. 4-én elindult tanfolyamuk végéhez értem. A csoport nagyon összeillett, együtt tudtunk "dolgozni" számomra nagy öröm volt ez a két hét, valamint volt szerencsém megismerni kettő nagyszerű munka társukat, név szerint Vonnák Mónikát és Karády Lillát, akik nem csak kinézetükkel, és hozzáállásukkal "vettek" le a lábunkról, hanem rendkívüli szakértelmükkel is!

A kurzusonként eltelt 2x5 óra kellemes, illetve hasznos időtöltésnek bizonyult mindannyiunk számára, véleményem szerint megérte ezen tanfolyamon részt vennem.

Maximálisan elégedett voltam mindennel!

Köszönöm a lehetőséget és kívánok további minden jót!

Budapest; 2009. április 11. Atillás Győző

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nagyon jók voltak a szituációs gyakorlatok, egy élmény volt. A társaság is nagyon jó volt, kellő színészi adottságokkal megáldva, szóval öröm volt velük együtt dolgozni.

Lilla és Móni is szimpatikusak voltak számomra. Kedvesek voltak velünk és hasznos tanácsokkal láttak el. Örülök, hogy megismerhettem őket.

 

K. Szilvia

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Az oktatás amin részt vettem két alkatommal, egy-egy hétvégi kurzuson nagyon jó volt.

Mónika és Lilla mindenben a segítségünkre voltak. Gyakorlat és az oktatás számomra nagyon élvezetes volt. Nagyon jó csapat verődött össze erre a két alkalomra. A szituációs gyakorlatok különösen tetszetek.

 

Tisztelettel:

M. Zoltán

 

 

Visszajelzés forgatásokról:

 

Visszajelzés saját szervezésű munkáinkról:


„Kedves CastTeam!
...szóval....
A stáb -szombaton- egyszerűen lenyűgöző volt.Figyelmes -profi -NYUGODT -kézséges -kedves stb..Remek ebéd /a Citadella étteremben/.Pogácsa -üdítők /többféle/.
Pontos indulások -pontos instrukciók -pontos érkezések.
Mindez NYUGODTAN.Ez volt a legkellemesebb érzés.
Nem "statok" voltunk -hanem kollégák.Ez nagyon fontos -így tud mindenki jól -flottul dolgozni.
Köszönöm a stábnak /kérem mondjátok meg Nekik -ha tudjátok/!
Ilyet kellene még sokat tapasztalni!
Köszönöm Nektek /nyugi -nem csúszom át Oscar-gálába/.
...szóval...Ilyen volt a szombati napom!
További jó /közös/ munkát!
Legeza Balázs”

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

„..Neked és mindenkinek mégegyszer köszi - legfőképpen a hozzáállást a mi munkánkhoz, amit mint már párszor említettem, nem megszokott a stábok részéről a statok felé, és nagyon jól esik, néha a fizetséggel említhető egy lapon (persze azért a piszkos anyagiak is fontosak, hiszen  azzal fizetünk a "bótban":-)). Most már csak azt remélem, hogy hasznát is veszitek a munkánknak, remélem, nem okoztunk csalódást! Galgó”

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

„Szia Mónika!

Tényleg minden nagyon rendben volt a forgatás alatt. Valóban különleges volt a bánásmód emberileg és minden más tekintetben egyaránt.

Nagyon örülök, hogy módomban volt egy ilyen csapatban dolgozni.

Kérlek, továbbítsd köszönetemet, ha lehetséges.

Buzás Marianna”
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
„Köszönöm a Ti kedves hozzáállásotokat és a remek szervezéseteket is, egy valódi élmény volt veletek dolgozni!
A stáb szívélyessége is jól esett, hogy ennyi munka után még energiát fordítottak rá, hogy velünk kedvesek legyenek. Remélem, legközelebb is lesz alkalmam veletek dolgozni! Tuza Ágnes”
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
„..Egyébként nagyon jól éreztem magam a mai forgatáson, egy élmény volt, meg egy baromi rendes, és jófej csapat! =)
Csigás Ádám”

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

„Kedves Mónika!

 Valóban nagyszerű volt résztvenni ezen a forgatáson, a stáb rendkívüli türelemmel és odaadással csinálta a felvételeket annak ellenére, hogy az a nap volt az utolsó vidéki nap és ha látható jelei nem is voltak, de tudtuk, hogy meglehetősen kimerült volt már mindenki fizikailag. Ezt mi öten ott a helyszínen meg is köszöntük, ezért is nem ragadtam klaviatúrát nyomban, de leveleden febuzdúlva most mégis írok pár sort.

 Már az előzetes leveledből tudtuk és köszönjük, hogy nagyszerű ellátásban lesz részünk. Szerencsére néhány képet csináltam is arról az ebédről, amiről leveledben is beszéltél. Ha nem veszed tolakodásnak, át is küldök párat és ha gondolod, akkor a stáb tagjai felé is továbbíthatod, miután én nem ismerem az e-mail címüket.

 Nagyszerű volt, köszönjük, és kívánjuk, hogy legyen minél több ilyen nagyszerű munkánk.

 Pusz Tibibá”

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

„..Én nem mertelek ilyesmivel zavarni de ha mások is így gondolták (mint írtad) akkor nem akarom tovább visszafogni magam én sem :) Egy fantasztikus élményhez és egy örök emlékhez segítettetek hozzá minket. Nagyon élveztem a munka minden pillanatát onnantól kezdve ,hogy a stáb a kedvenc üdítőmet hozta nekünk frissítőként odáig ,hogy életemben először autogramot kértek tőlem:D Vicces volt az egész nap nagyon jó volt velük dolgozni és mindenki nagyon segítőkész és barátságos volt. Biztos vagyok benne ,hogy a végeredmény ezt tükrözni fogja. Sok sikert mindenkinek a továbbiakban és talán még lesz alkalmunk együtt dolgozni:)
Köszönettel
Imecz Attila”

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

„Kedves Mónika , 
jó ötletnek tartom a fényképes ötletedet a forgatásról, küldök én is,bár úgy látom Tibibá már küldött egy párat a Debreceni napról, de még keresek 1et 2őt :)
1-2  mondatban én is a forgatásról : EGY ÉLMÉNY VOLT :) sztem ez a legtöbb szereplőnek nem is a pénzről szólt az egész, hanem hogy volt egy olyan nap, amikor vele foglalkoztak, és megmutathatta mire képes .. én legalábbis igy fogom fel. Köszi még egyszer a lehetőséget., és ha lesz egy újabb forgatás,gondolj rám is :-))
TOVÁBBI SZÉP NAPOT
Lengyel Szandra”

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 „Kedves Mónika!

Köszi a tájékoztatást, nagyon szupppiii volt a forgatás, édes volt a csapat, köszi a lehetőséget Nektek, h beválasztottatok!

Szép napocskát, minden jót: Tündi”

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

„Mónika!
Köszönjük szépen, nagyon örülünk, hogy részt vehettünk ebben a munkában, igazán nagy élmény volt nekem is és a lányomnak is.
Biliczkyné Margit és Alexandra”

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

„Kedves Mónika!
Én is nagyon szépen köszönöm a lehetőséget, nagyon jól éreztük magunkat a forgatáson, amit jeleztünk is a stáb felé :-)
A további infót meg majd várom :-)
Szép estét!!!!
Takács István”

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

„Kedves Mónika!
Éppen ma gondoltam rá, hogy megkérdezem Tőled, vajon meg voltak-e elégedve velünk Gáborék? Nagyon jó olvasni, hogy igen és természetesen én is nagyon jól éreztem velük magam.
Az külön nagyon jól esett, hogy Gábor felajánlotta, hogy elvisz a Népligetig, illetve nagyon odafigyelt arra is,hogy mindenki rendben haza tudjon indulni.
Én is nagyon szépen köszönök mindent. Neked is külön, hogy gondoltál rám és meghívtál a válogatásra,nem beszélve arról, hogy részt is vehettem a forgatáson.
Még egyszer köszönök mindent,köszönöm a kellemes hangulatot,a jó társaságot! Tudod ez azért is nagyon jó, hiszen az ember új barátokat, ismerősöket szerezhet és egy új közeget is megismerhet.
További szép estét, kellemes hetet kívánok Neked és a stáb többi tagjának is!:)
Üdvözlettel
Rozsda Marcsi”

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

„... No szóval.. Igen.. Szuper volt minden, a ebéd is.. bevallom még kicsit kényelmetlenül is éreztem magam, mikor már a desszertet hozták ki... És tényleg nem mindenki köszönte meg...Az utolsók közt, hatalmas hassal támolyogtam ki, szóval hallottam. :D

 Sajnálom, hogy nem voltál ott. :(  Remélem nem hallottál rám panaszt :D Amíg nem kerültem sorra, kb meg se nyikkantam :D  A kamera előtt meg nem éreztem magam hülyén.. pedig ettől kicsit tartottam.

...

Én voltam a kalapos lány. :D a stábból valaki Dorotynak is hívott  képzeld :D

 Puszi, és köszi Neked is mindent.. aztán majd várom a következő castingokat ;)
Legyen szép Estéd :)

 Nonó :)”

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

„Örülök, h. részt vehettem a produkcióban, jól éreztem magam Tihanyban.

Bozay Gergely”

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

Volt tanulóink visszajelzései partner ügynökségek által szervezett munkákról:

 

Kedves Monika és Tamás!

 

Tegnap voltam a Jóban rosszban forgatásán, beteget játsszottam.

Nagyon jól éreztem magamat, még úgy is,hogy beteget játsszottam. A büfében kellett hamit rendelnem,majd később egy férfi betegtársammal kellett beszélgetnem és sétálnom. Nekem annyira tetszett minden,hogy nem is munkának fogtam fel,hanem egy nagyon jó időtöltésnek,holott mindvégig arra figyeltem csendben, hogy mikor kell nekünk betegeknek valamit csinálnunk.

Kicsit magamban sajnáltam,mikor véget ért a nekünk szánt idő. Én rajongója vagyok a sorozatnak, s talán emiatt olyan jó érzés résztvevőjének lenni, mégha csak picit is.

Várom a januári forgatást, amire majd megint el szeretnék menni. Képzeljétek Jolika nénivel,a büfés nénivel utaztam odafele a buszon,már az is olyan izgi volt, rajtam kivül nem nagyon ismerte föl senki, biztosan nem nézik a sorozatot. Persze én is csak távolról néztem őt.

Sziasztok:R. ILDIKÓ

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

07.14.

Kedves Mónika!

Már teljesen feladtam, hogy nem lesz rám szüksége senkinek, mert csak összesen egyszer voltam egy tapsoláson de az még márciusban volt. Az 52 évemmel és a 111kilómmal esélytelennek éreztem magamat.

Most a hétvégére rám mosolygott a szerencse, mert engem válaszottak egy stat szerepre. (Pedig már nem is számítottam semmire se és ezért elmentem cukrásztanulónak. )

 

Be kell vallanom, hogy a családom azt hitte, hogy felesleges volt nálad eltölteni 3 délelőttöt a stat. képzésen. Aztán tegnap nagyon is hasznát vettem a tanításodnak, hiszen tudtam, hogy miként kell viselkednem. Mi az a mit elvár tőlem a rendező. Ugyanis a tolmács nem lehetett a közelemben minden pillanatban. Viszont én nem beszélek sem angolul, sem németül, sem más nyelven és a stáb meg nem beszélte a magyar nyelvet.

A vártnál ügyesebb voltam és megváltoztatták a szerepet.

 

Ugyanis először úgy volt, hogy ......a vonaton először megy a kalauz és én megyek utána., majd a "kislányom", mert a főszereplő elfoglalta a filmbeli helyemet. Aztán olyan jól néztem ki, hogy megváltoztatta a rendező és én mentem elöl és utánam a "kislányom" és azután a "kalauz", aki durván kidobta  a fiatalembert a kupéból, aki nem más, mint a fiatal Adolf Hitler.

 

Egy gazdag nőt alakítottam, szép gyöngyökkel kirakott zöld fényes ruhában, nagy fekete selyem kalapban, kesztyűben, fekete bársony pelerinben. Magas szárú cipőben, benne vastag zoknival.  Rengeteg festék az arcomon, hogy egy gazdag asszonyságnak nézzek ki.

 

Alsószoknya is volt rajtam és póthaj körbe a sajátomon.  + a hatalmas méretű fekete selyem nagykalap.  Ami miatt a vonat szűk, és hosszú folyosóján nem is volt könnyű végigmenni. Még volt nálam egy fonott bőrönd, amit megtömtek rendesen, hogy ne lóbálódjon és egy kis kézre akasztható fekete szütyő.  Egyik karomat sem tudtam behajlítani, mert a ruha hosszú és szűk ujját rámfeszegették. Ezért, öltöztettek minden esetben és vetköztettek is.

 

Ha figyelembe veszük még azt is hogy rengetegszer kellett végig menni a folyosón oda vissza a csukott ablakoknál a hőségben. Kb 35 fok volt a hétvégén július 13-án,  nem kis teljesítmény volt. 

 

(Még ekkor is vidáman folyt rólam a víz) Ez lenyűgözte  a rendezőt.

A korhű vonat a bűzamezők közepette vesztegelt a felvétel alatt hol megállították, hol elindították.

  A Fehérvári Vörösmarty színház ruhatárát is átválogatták, hogy találjanak rám egy ruhát  A színészek olyan hitelesen játszottak, hogy beleborzongtam.

 

A film címe MEIN KAMPF lesz és lefotóztak a Fejérmegyei Néplap számára is a szerepruhámban, olyan jól sikerült a jelmezem. Annyira jól viseltem a késő estig (11-ig ) tartó ruha

próbálgatásokat és végig vidám voltam, hogy azt mondták a tolmácson keresztül nekem, hogy nagyon nagy öröm velem dolgozni, mert a vidámságommal felvidítottam őket és ezzel megkönnyítettem a munkájukat. Oldottam a feszültségüket. Nekik is jó kedvük támadt és köszönték, hogy nagyon együttműködök velük és nem hisztizek.

 

Olyan fergeteges élményekben volt részem, hogy nem mostanában fogom kiheverni.

Remélem segítettem az újonnan érkezőknek, hogy miféle feladatokat kaphatnak, amit elkell viselni cserébe sok szép élményért.

Nos csak ennyit akartam írni, remélem ezzel is segítettem a munkádat.

Köszönöm, hogy ottlehettem a stat képzéseden.

Sok szeretettel: Etelka 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

06.01.

Sziasztok!

 

Mindenek előtt szeretném megköszönni Mónika fáradhatatlan jókedvét, azt az energia áradatot, amit a tanfolyamon kaptunk tőle - köszönöm! :))

Ez a kurzus felért egy önbizalomfejlesztő tréninggel is! :)

A kurzus óta bátrabban merek utazni, megszólalni, a sminkemet is dícsérik azóta... szóval KÖSZÖNÖM!!!!

 

Voltunk regisztrálni a partnereiteknél, de ahogy Mónika is mondta, most már inkább a játékfilmekkel és a reklámokkal foglalkozó szervezők tudnak munkára hívni, mert a tapsolások végetértek. Egy-egy Mónika show van még, meg Széf, de a többi műsor már leállt a nyárra - legalábbis ezt mondták a szervezők.

 

Engem máris hívtak egy kosztümös játékfilmbe, ruhapróba is lesz előtte - úgy izgulok!

És jövő héten megyek két reklámfilm szereplő válogatásra is, nagyon örülök, pezseg az élet!

 

Puszilom Mónikát is, üdv a csapat többi tagjának is:

a "Szakács" ;)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

04.23.

Kedves Mónika!!
Túl vagyunk az első statisztamunkán.:)
Fél 2 re mentünk és 2 kor kezdödött el a forgatás.
Vendégként voltunk jelen a  kékmacsekban, körülbelül 6 kor végeztünk.
Nagyon jól éreztük magunkat.
És megismerkedtünk a többi statisztával is, akik szintén nagyon rendesek voltak.
Már az első munka nagy élmény volt számunra!
Nagyon köszönünk mindent!!
Üdv
Ági

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

04.04.

A Mónika tanfolyama nagyon érdekes és hasznos volt, mindenkinek tudom ajánlani. Nagyon jó volt a hangulat, és az ott  tanultakat azóta már tudtam hasznosítani.

Mónika jó fej, vidám és laza, azt a kis idegességet is bennünk sikerült hamar elfelejtetnie velünk.
A forgatások érdekesek, imádom a filmezés hangulatát. Néha egy kicsit hosszúra nyúlnak, azzal számolni kell. Szóval akinek van ideje és szeret játszani, vágjon bátran bele. Én nagyon élvezem.

Üdv. a Mónikának  Tünde

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Üdvözöllek Kedves Vonnák Mónika! :-)

Remélem elolvasod ezt a kis rövid levelet!
Örülök, hogy megismerhettelek, nagyon jól éreztem magamat a statiszta iskolában!!
üdv.! Sz. Piroska

ui: megvolt az első statiszta munkám tv-ügyvédje című műsorban, nagyon jól éreztem magam. Vasárnap is megyek az "örökös" című műsor forgatására. :-)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

03.21.

Örökös,Széf.Jóban Rosszban,Kölykök,Mónika show

azóta folyamatosan dolgozom, k..va. jól érzem magam, KÖSZÖNÖM!!
Több milliád puszi!!!
R.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Szia Mónika 

Hogy vagy? Szeretnék kellemes húsvéti ünnepeket kívánni neked és kedves családodnak!

Ezen kívül:
Van egy nagyon nagy újságom :)
Említettem neked a Vértes Center Arca versenyt. Habár ott nem nyertem, de nagyon sok jó élménnyel és új barátokkal gazdagodtam  :)
A verseny utáni napon (vasárnap) elmentem egy újabb szépségversenyre, a Mister és Miss szépségversenyre.

Ez egy elődöntő volt kis divatbemutatóval fűszerezve. Hatalmas élmény volt. Meglepetésre tovább is jutottam az Április 18-ai középdöntőbe. A lényeg, hogy az ügynökség felfigyelt rám és a haverjaimra :) És felkértek, hogy dolgozzunk nekik mint férfi kifutó modellek  :)))))))) Mivel kevés férfi modelljeik vannak. Szóval sikerült melót is szereznünk hála istennek! Igy Április 18-án már mi is részt veszünk az Aboriginal kollekció bemutatásában és ezen kívül mint versenyzők is részt veszünk. Ha gondolod gyere el és tekintsd meg a divatbemutatót és a versenyt  Nagyon jó lesz. Ha tovább jutunk (ami jó lenne), akkor a döntőt a Hiltonban tartják. Ami egy hatalmas kiugrási lehetőséget ad. Mivel ez egy nemzetközi verseny.
Egyszóval most tökre örülök  :DDD
.... Szóval, ha ráérsz és érdekel az új kollekció gyere el!!! :)
Persze ha tudtok vmi jó melót, új filmet vagy vimit az is érdekelne. :))
További szép napot!

Üdv: Péter 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Szia Móni!

Szeretném megköszönni, hogy részt vehettem a tanfolyamon, mert amióta végeztem, azóta rendszeresen járok statisztálni, és nagyon tetszik. Már többször voltam, nagyon jó volt, és még most is több munkához van szerződésem. A csapat is szuper, már nagyon sok emberrel megismerkedtem, és ezt a hangulatot nem lehet utánozni. Ha nem haragszol, már több embernek is ajánlottam a tanfolyamot, és megadtam az elérhetőségeket. Eddig kb.hat emberről tudok, aki jelentkezni fog nálad.
Szóval mindent köszönök, ha lehet, még beülnék egy-egy szombatra is, majd érdeklődöm nálad, mikor mehetnék,

üdv: N. Ildikó.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

03.01.

Szia Drága Mónikám!

Értesitelek, hogy márc.-4.-től leszek látható az RTL klub Tv. Domestos oktató reklámjában, a nagymama.

Szeretettel ölel, Lora.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kedves Mónika!

Egy délelőttön már voltam tapsolni, nagyon nagy élmény volt személyesen "találkozni" a miniszter urakkal a NAGY KÉRDÉS forgatásán. Az 1500 ft, amit fizettek a két óráért semmiség az élményhez képest! Érdemes volt részt venni!
Puszi Etelka.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Szia Mónika! 

Olvastam a a rendező úr:)) Laci levelét. Enikő még nem mondta sajnos, mert nem volt ideje. .:))De most mondom! Szóval, nem győzünk felvételekre járni, egyik tapsolásból ki, a másikba be, ezenkívül érkeznek máshonnan is ajánlatok, de ha belefér a taps, akkor oda is megyünk. Hiszen azért végeztük el a tanfolyamot, hogy keressünk vele!

Nagyon úgy néz ki, hogy ez is meg is történt. Jó néhány helyen regisztráltam és nagyon örülök, hogy megkeresnek munkával. Hasznos volt a tanfolyam és nagyon köszönöm a hozzáállásodat az emberekhez!

Millió puszi: Enikő

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

02.26.

Szia Mónika!

Febr.14-16-ig voltam a tanfolyamon, azóta voltam az Örökösben 3x, Mónikában 1x, Csináljuk a fesztivált-ban 1x.Én mennék többször is, de hát az "öregségem" miatt nem adnak több munkát.Sajna csak a fiatalok kellenek.De hát ez is jobb a semminél, tovább próbálkozom. Azt nem értem, hogy sok helyen csináltak fotókat, de sehol nem látom magamat a statiszták között, kivéve persze a statisztaiskolát.

puszi B. Judit 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Szia Mónika!
Először is őszintén köszönöm Neked az elmult időszak pozitív élményeit! Amikor jelentkeztem a stat.tanfolyamra, kivétel nélkül mindenki megpróbált lebeszélni. Te voltál az egyetlen, aki azt mondta lesz munkalehetőség.
Eddig 4 ügynökségnél regisztráltam, 3 rögtön kínált munkát.
Tegnap két forgatáson voltam, reggel a ...-tól (partnerünk nevét csak végzett hallgatóinknak adjuk ki - a szerk.) mentem forgatni, és holnap 21.10-től leszek az M1-en is, A Nagy Kérdés-ben.
Délután pedig a ....-tól voltam a Szulák§Más felvételén. S ki gondolta volna, már az első nap sikerült szinpadra kerülnöm!
Igaz hogy csak a forgatás megkezdése előtt, a tapsmester: Szilárd énekkel szórakoztatott minket, s ő hívott ki csa-csa-csázni. Lányos zavaromban biztos bénán táncoltam, de az a lényeg, hogy irtó jól éreztem magam!
Március 4-5-6-án a ...-től megyek AZ ÖRÖKÖS 7. forgatására.
Puszi:Kati
Mégegyszer köszi!!!-Lelkes vagyok.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Szia! vagy (kézcsokom). Remélem jóóól vagy,meg a srácok is.
Mondták hogy én is jóól vagyok. Lehet ,hogy már tudod az Enikőtől, megyünk az ÖRÖKÖSBE tapsikolni 3 nap egymás után,de ott nem látszik a közönség (hála Istennek).Kezdésnek nem rossz, hogy hol végezzük nem tudom?! Minden jóót Mónika......
Légy "rossz"! Csók!!! a rendező.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kedves Mónika!

Pénteken voltam regisztrálni a ....nál (partnerünk nevét csak végzett hallgatóinknak adjuk ki - a szerk.) és tegnap már mehettem is dolgozni!!
4 óra hossza volt (kicsi túlórával) és kb. 3500 Ft-ot kerestem, még nem tudom a plusz munkáért mennyit kapok. Szulák Andrea új műsorában a Szulák&Más első adásának felvételére mehettem. Nagyon jól éreztem magam és ilyenkor jön rá az ember igazán, hogy mennyi fontos dolgot tanult a statisztaiskolában :)) Már az nagyon jó volt, hogy az ember okosakat tud kérdezni és tudtam, hogy mit, hogyan kell csinálni.

Szóval pozitív tapasztalatokat szereztem és nagyon remélem, hogy hamarosan veletek és a csoporttársakkal is mehetek forgatni!!!!

Üdvözlettel,
J. Viktória Kedves Statisztaiskola!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

jan. 15.

Kérem, engedjétek meg, hogy megosszam a honlap olvasóival a tapasztalataimat:

 

Én egy 50 éves nő vagyok, rokkantnyugdíjas.

Ezt azért tartottam fontosnak elmondani, mert eddig azt hittem, már semmire sem vagyok jó, sehova nem kellettem munkát illetően.

 

A lányom végezte el Mónika tanfolyamát még a nyáron, és ő beszélt rá, hogy menjek el, ha másért nem, hogy egy kis önbizalmat szerezzek, na és megtanuljam végre valahára magam normálisan is kisminkelni.

 

Hosszas győzködés után, de végre decemberben rászántam magam, és elmentem a tanfolyamra.

 

Csak meg tudom erősíteni az itt olvasottakat:

Mónika egy rendkívüli egyéniség.

Mindenkinek megmozgatja a lelkét, és életet önt az ilyen elkeseredett vénasszonyokba is, mint én voltam.

 

Na és a munka...?!

 

Már rögtön aznap, amikor jelentkeztem a ..... - nél (az ügynökség nevét nyilvánosan nem adjuk ki - a szerk.) már ott a regisztrációnál elém tettek egy papírt, hogy jelöljem be, melyik napokon érek rá menni a Mónika forgatására tapsolni.

Hát hogy én milyen boldog voltam!

 

3 napot voltam, és a harmadik napon meg is kaptam a 10000 forintot, mert egyik nap volt egy kis túlóra is.

Aznap taxit hívtak nekünk, és mint az urinőt, úgy fuvaroztak haza!

 

Jövő héten az mtv-hez megyek közönségnek, már most meg van az időpont - én nagyon köszönöm nektek gyerekek! - és csak ajánlani tudom a tanfolyamot mindenkinek!

 

Üdvözlettel:

Sz.-né

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

2007. évi visszajelzések:

 

Szia Mónika!

 

Még az utolsó szerdai napon, mikor a tanfolyammal végeztünk, akkor szóltak, hogy menjünk a Heti Hetesre, ami ugyan ingyen volt, de jól éreztem magam és megérte, ugyanis a műsor előtt Kata bemutatott a statisztaszervezőknek, ugyhogy általuk regisztrálatlanul mentünk Zolival az utána következő héten még 2x a Pókerarcra.

 

Mindkettő csak délutáni forgatás volt a vasárnapiért 1200-t kaptunk talán ha jól emlékszem (14:30-21:00). A másodiknál pedig már gyorsan kellettünk és mivel aznap szóltak több pénzt kaptunk, (még mindig regisztrálatlanul) 14:30-24:00ig 4200Ft (de ez egy kicsit komplikált volt, mert még taxit is hívott az RTL Klub minden statisztának)!

 

Aztán a ...(az ügynökség nevét csak hallgatóinknak adjuk ki - a szerk.) hívott a rákövetkező héten Stohl filmjébe kellettem gimnazistának 10:00 - 14:30ig, 4000 Ft-ért, de a legjobb az egészben az, hogy nem kellett semmit csinálni, mert a gimnazistás részt nem tudták még aznap felvenni, szoval csak az öltözőben beszélgettünk, de ettől függetlenül kifizettek mindenkit, mert ott töltöttük a fél napot !

 

Azóta már regisztráltam elég sok helyre de eddig mindenhol csak fotozás volt. És ezúton is nagyon köszönöm Neked, a felkészítést, a hasznos tanácsokat, az ügynökségek telefonszámait, elérhetőségeit és persze az őszinte beszélgetéseket Remélem minden rendben és nemsokára találkozunk!

 

Puszi:

Martina

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Jó reggelt, kedvenc Főnököm, Te szépséges virágszál!

 

Tudod, más érzés úgy ébredni, hogy az ember szerves részét képezi a Jóban-rosszban társulatának!

Úgy átsétáltam többször is a képen egy szál.... :), hogy csak na!

Na jó, takart egy pizsi, meg egy köntös, de a lábfejem csupasz volt! :)

 

Élmény volt! Gesztesi, az egykori pornócsillagnő, Növényi... hogy csak pár nevet említsek.

 

Köszönöm Neked újra és újra!

 

Én, az Ő :))

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kedves Móni!

 

Megvolt az első forgatásom, és nagyon jó volt! A Diótörőben voltam három napot, és nagyon tetszett! Rengeteg érdekes emberrel találkoztam. Köszönöm, hogy neked köszönhetően ilyen élményben lehetett részem!

 

Üdv:

D. Anita

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Szia Mónika!

Túl vagyok az első forgatáson,s hát...tök jó volt!

Nov.16-án voltam regisztrálni a ...-nál (az ügynökség nevét csak hallgatóinknak adjuk ki - a szerk.),s ott rögtön meg is kérdezték,lenne-e kedvem menni hétfőn forgatásra?

Természetesen elvállaltam. Kíváncsi is voltam már,hogy működik a dolog,meg babonás vagyok,s nem szerettem volna az első felkérést visszautasítani. Meg hát ezért vágtam bele!

Na szóval!
Hétfőn 6 órára kellett menni a Millenáris parkba. A filmes stáb már ott volt, s rögtön küldtek a büfékocsihoz, 3 féle szendvics, kávé, üdítő.

Aztán kisminkeltek, hajat megcsinálták, s mehettünk ruhapróbára. Itt adtak ruhát, ami marha vicces, illetve gázos volt :)), de ez kellett a filmhez, s mindenki viccesen nézett ki, tehát nem zavart.

 

Ebéd előtt mégegyszer hoztak szenyót, üdítőt stb. Néha el kellett itt-ott sétálni a fimben, a rendező, meg akik ott voltak mindenki tök jó fej volt. Aztán kaptunk ebédet, 3 féléből lehetett választani. Aztán megint egy kis forgatás, kb. 25 statiszta volt, akikkel amikor nem forgattunk, irtó jókat dumáltunk, poénkodtunk. A forgatás este 6-ig tartott. Bár volt még jelenet, amit azután vettek föl, de azon csak egy pár statiszta maradt ott, s nekik fizetnek rá túlórát! Kb 4 óra felé éreztem azt, hogy fáradt vagyok, de ez csak az alváshiányom miatt volt. Szóval nekem tök jó élményeim voltak!

Ez a film egyébként az volt, amiben a Győzike is szerepelt, benne volt a Fókuszban is. Angol színészek vannak benne, angolok is forgatják, 2008. szeptemberében lesz bemutatva Londonban!
Szóval én nagyon jól éreztem magam, bár gondolom nem lesz mindegyik ilyen tök jó, de majd meglátjuk!
Hát ennyi! Remélem majd még tudok élményekről beszámolni!

Nagyon örülök, hogy taliztunk. Majd a cd-ért is bemegyek egyszer.

Sok sikert neked!

Üdv: V. Krisztina

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Szia Mónika!

 

Ma volt az első sikeres munkám :-)

Tatabányán a Vértes Centerben egy Casinoban volt a fotózás 5 órán keresztül. Nagyon jó volt. És végén kaptunk 8000Ft-ot :-) A Casinot kellett reklámoznunk, sajna a játékot csak imitálnunk kellett, nem volt szabad játszani, mert a minap egy nő bedobott némi pénzt és megszállta a szerencse ( 30 ezret nyert) A mázlista. De ezt rosszaloan nézték.

Nagyon jó volt a társaság is. A mai fotózást azért szombaton még egy válogatás is megelőzte. Plusz taliztam az egykori statiszta társakkal a tanfolyamról :-) A 2 testvér lánnyal. Róluk sajna nem tudom, hogy bekerültek e. Na de alegjobb az volt hogy még az apumat is elvihettem és ő is résztvehetett a fotózáson. Elég jól viselte :-)

Apropó nem tudod lesz mostanság vmi filmforgatás nálatok? És nem keresnek plusz emberkéket? :-)

 

Legyen további szép napod.

 

Üdv Péter

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kedves Mónika!

 

Nagyon tetszik a statisztamunka! Érdekes volt számomra belepillantani a kulisszák mögé, és eddig sok érdekes emberrel ismerkedtem meg! Egy-két emberrel tartom is a kapcsolatot.

 

Eddigi munkák: Carlsberg reklámfilm, "10 éves a TV2", "Jóban rosszban", Pannon reklámfilm, "Tudós show", "Pánik". Ezeket a munkákat körülbelül egy hónapon belül kaptam. (Augusztus vége- szeptember közepe).

 

"Kasztingolni" is voltam egy másik reklámhoz. Sajnos oda nem választottak be...

 

Elég jól lehet vele keresni. Diákmunkák közül is a legtöbbet fizet. A 12 órás forgatásokból kb. 1-2 órát kell ténylegesen dolgozni. Egyetlen hátránya, hogy nagyon sokat kell várni, tehát a türelem itt kifejezetten előny. És késve is fizetnek... ennek ellenére az itt szerzett élmények ezekért a kellemetlenségekért többszörösen kárpotólnak!

 

A legjobb élményem az volt, hogy a tanfolyamon viselt egyik tarka ruhámat a Pannonos forgatáson felvehettem!! Nekem ez sokat számít, mert akkor igazán önmagam lehettem.

 

Köszönöm!

 

P. Veronika

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Tisztelt filmgyári statisztaiskola
ime a listám:
Suzuki reklám

Sió/az én drága nagyapám,
Videó klip/rendező:Indián/,

Csaó Darwin/kutyás-macskás vetélkedő
Balázs műsora Karda Beával,

Sajt nagypapa,

Bagi-Nacsa műsora,

Dózsa György lefejezése,

Szabadság szerelem/TV1

Éjszaka a múzeumban,

Fehér berek,
Vasúttörténeti Múzeum /Beethoven c film/,

Hild nyugdíjas otthon reklámja,

Mátyás sosem volt királyfi film,

Spilberg:Munchen

Renault clió reklám

Találkozások
Fót Tv1 Fény és csillagok,Eragonban a leégett fóti stúdióban,
Bárka szinház,Koncert,Rácz Péter Szentlélek tér:cipész mesterként
Nagy vonalakban kb ez jutott eszembe.

Köszönöm az érdeklődést,üdv:V. Sándor

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Szia,

A ... (az ügynökség nevét csak hallgatóinknak adjuk ki - a szerk.) bizonyult a legrendesebbnek, rengetegszer hivtak munkára, egyszer válogatásra is.

Sajnos nem tudtam egyre sem elmenni, mert eléggé utolsó pillanatban szólnak. De nem ajánlanak rossz pénzt. Egyszer lemondtam egy munkájukat (statisztálás Tilla filmjében), mert egy másik szervező munkáját választottam helyettük...
Holnap reklámfilm válogatásra megyek, meglátjuk mi fog kisülni belőle. Hátha recepcióst fogok játszani... ;)
Üdv. L. Anna

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Szia Mónika!

A Pánik c. filmszerepem óta nem dolgoztam, kétszer hívtak, de hétköznap délután mindig tanítok. Még a gázsimért sem tudok kimenni... :) Szerintem a tanítási szünetek előtt frissítem nyomaimat a Castingoknál, főleg nyáron...

További sikeres tanítást!
Puszi P. Edit

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kedves Mónika
Én vasárnap fogok először statisztálni
A. Tibor
Nyugodalmas jó éjszakát.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Drágaságom!

 

Hát elindult...

Most hívtak a Mafilmből, h. holnap éjszakai forgatás lesz Etyeken. Hát megyek. Valahogy el kell kezdeni, ha máshogy nem, akkor 5500 Ft/éj! (kedves, mert ha 12 óránál több, akkor fizetnek túlórát)

Utcai jelenet Brooklyn-ban, nekem majd nagyon ügyesen kell jönnöm-mennem. Semmi válogatás, de a pofám az úgy látszik elég volt ahhoz, h. tudják, h. remek tömeg leszek.

Összefoglalom, amit tudni kell:

A piros rucimat otthon kell hagynom, meg a fehéret is. Van egy isteni könyvem, majd azt viszem magammal, meg egy lapos üveget, h. meg ne fagyjak. :) Ja, meg rágót is, mert mondtad, h. ezek mind nélkülözhetetlenek.

A héten már nem is jövök többet a tv-be, szóval majd máskor igyunk cappuccinot.

Kitömve a zsebemet az 5500 Ft-tal majd írok neked, h. milyen volt/am!! :) Addig is integetek majd neked a kamerába, ha túl messze lenne tőlem, akkor odasietek, h. jobban láss!! :))

 

De előtte még minden jót:

N. Mária

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Szia Mónika!

Én most az Rtl-ben voltam a Pókerarcban,hát az egy nagyon állat műsor lesz :)) !!

3200,-ot kaptunk érte,de haláli a társaság!Még most ide fogok járni!Most szünet lesz csütörtöktől,de vasárnap újra forgatás!
Számomra nagyon érdekes volt,meg ott helyszínen meséltek a Heti hetesről is,h az is nagyon jó!!Majd azt is szeretném kipróbálni!
Igazából nekem még csak most kezdődött el.Ezek a tapasztalatok,de majd alakul ez még!

Szép napot
Sz. Rita

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kedves Mónika!

Utolsó foglalkozásunkon kértél egy "értékelést" a tanfolyamról, amit az alábbiakban foglaltam össze.

A statiszta felkészítő tanfolyam sok olyasmit tartalmazott, amit már ismertem (nyilvánvalóan: márcsak koromnál, végzettségemnél fogva is), pl. sminkelés, szerződés szabályai.
Ennek ellenére új dolgokat, sok apró, hasznos "titkot" is megismertem, ami kifejezetten a statisztálási munka velejárója ill. "követelménye", de egy részük a "hétköznapi" életben is hasznos lehet.

A konkrét feladatokkal kapcsolatos "iratlan szabályok" megismerése igen hasznos volt. Ezeket biztosan tudom alkalmazni eljövendő munkáim során (remélem lesznek :-) ).
Jó volt a regisztráció, casting során követendő magatartás, bemutatkozás ismertetése, habár jó lett volna erre, valamint a helyzetgyakorlatokra több időt szánni. Ez azonban -úgy gondolom-, csak  megemelt óraszámban lenne lehetséges :-) .

Összességében hasznos és célszerű volt a barátságos, közvetlen hangnemben lezajlott tanfolyam. :-)

Kívánok további sikereket a munkádban.

Üdvözlettel:

E. Judit
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Tisztelt Statisztaiskola!

A statisztafelkészítő tanfolyamot sikeresen elvégeztem, köszönöm a lehetőséget.
A tapasztalatom a háromszori alkalomról abszolút pozitív.

A Mónika nagyon türelmes, határozott egyéniség.

Mindamellett a hallgatóság figyelmét leköti, nem volt idő unatkozni, érdekes, színes volt minden alkalom.

Ahhoz képest, hogy kicsit döcögősen jött össze, hogy részt vehessek a tanfolyamon olyannyira kedvemet leltem benne.

Csak gratulálni tudok és kívánom, hogy még sok tanfolyamot vezethessen a Mónika.

Még a legfontosabb és legérdekesebb hátra van, mindezt a kamerák előtt élesben átélni, remélem abban is lesz részem és lehetőségem.

A munkájához további sok sikert kívánok!
Tisztelettel: K. Aranka

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Sziasztok! :)

 

Meg kell mondjam, kellemesen csalódtam...

Azt hittem, mikor jelentkeztem, hogy ez is csak egy sokadik kókler cég, akik arra vannak ráállva, hogy a fiatal lányokat bebolondítják, hogy belőlük tuti fotómodell lesz, beszednek tőle egy csomó pénzt, rábeszélik még portfólió készítésére is több százezer forintért, és aztán annyi.

Én már nem egyszer jártam így - apám szerint teljesen hülye vagyok, hogy már az elsőből nem tanultam.

 

Aztán úgy voltam vele, hogy majd itt is biztos ez lesz, de itt legalább csak tízezerbe kerül - ha bukom, sem bukok akkorát rajta.

 

Erre meg Mónika az egész tanfolyam alatt olyan korrekt volt, hogy csak na!

Nem csak hitegetett, hanem elmondta a szakma árnyoldalát is, a lehetséges buktatókat... nagyon hasznos volt.

Aztán - mivel mondta Mónika azt is, hogy addig úgysem lehet senki főszereplő, míg meg nem fordult már egyszer-kétszer egy stúdióban, forgatáson - elmentem statisztálni.

 

Hogy az milyen érdekes volt!!!! :)

És tényleg minden úgy volt, ahogy Mónika mondta.

 

Egy sorozatban voltam statiszta, de erről nem beszélhetek, mert aláírattak velem egy papírt a titoktartásról.

De nagyon jó volt! :)

 

És már ott, a forgatás végén mondta nekem a szervező, hogy szerdán van egy másik munka, ahova jó lennék, megyek-e? Naná! :)

 

Annyira köszönöm ezt az egészet!

Ezzel a forgatással már vissza is jön a tanfolyam ára, így ha több munkám nem lenne már akkor is ingyen tanultam egy csomó dolgot, és benne voltam egy országos sorozatban! :))

 

Köszi mindent, Mónikát külön puszilom:

Bea

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

 

Köszönjük szépen a visszajelzéseket! :))

 

 

  

 

 

 

Tanfolyamaink: modelliskola, statiszta kurzusok, image trening, szépség kurzus

Partneroldalak: Darnyi Tamás Úszóiskola, CastTeam